Concurs de design și producție de ambalaj

Revista Pack Romania organizează, în parteneriat cu cramele de vin Budureasca, un concurs de creație și producție de ambalaj pentru ediția limitată de vin Centenar Budureasca.

Concursul se desfășoară între 6 martie și 26 aprilie 2018 și va avea două etape. În prima etapă se vor alege 5 lucrări dintre creațiile înscrise în concurs în perioada 7 martie – 7 aprilie 2018. În a doua etapă, fiecare designer, a cărui lucrare a fost selectată între cele cinci proiecte finaliste, va face echipă cu un producător de ambalaje urmând ca împreună să producă ambalajul final. Designerul câștigător pleacă acasă cu 1000 de euro și satisfacția de a-și vedea produsul pe raft.

Scopul concursului este de a crea interacțiuni strânse între trei categorii de specialiști: designeri, producători și proprietari de branduri. Designerii ale căror lucrări vor fi selectate în etapa finală vor avea șansa de a testa cele mai noi tehnologii de producție a ambalajelor de serie limitată, precum și de a colabora cu unii dintre cei mai competenți producători din domeniu. Producătorii vor putea ieși din zona de confort a lucrărilor standardizate și vor avea șansa de a gestiona proiecte originale capabile să le pună în valoare creativitatea tehnologică.

#ThinkAboutTheBox.

Juriul

Juriul concursului Pack România este format din: Mihnea Ghilduș, creative director DZNR Studio și fondator Dizainăr, Dragoș Motica, creative director și fondator Ubikubi, Dan Huber, specialist în producție publicitară, Regional Account Manager la Total Marketing Support și Olga Miloiu, director executiv Cramele Budureasca.

Criterii de jurizare: 1. Relevanța proiectului 2. Estetică 3. Originalitate 4. Funcționalitate 5. Costuri de producție

 În Regulament se recomandă folosirea de materiale naturale precum: hârtie, carton, lemn, plută, ceramică, sticlă, piatră. Regulamentul concursului se poate consulta aici.

Mihnea Ghilduș, designer de produs și unul dintre membrii juriului, a menționat ce așteptări are de la participanți dar și cum vede designul de ambalaj autohton. „La magazinul Dizainăr ne lovim des de problema ambalajelor. Multe produse excelente nu au ambalaje sau ambalajele lor sunt foarte ieftine și nu neaparăt atrăgătoare vizual. Pentru a crește valoarea designului este clar nevoie de un packaging mai bun.[…]” Întreg interviul și informații despre concursul de design și producție de ambalaj găsiți aici.

Desemnarea câștigătorului se face în cadrul unui eveniment care va avea loc pe data de 26 aprilie 2018.

Formularul de înscrierie este disponibil aici

Brief-ul de creație este disponibil aici

Regulamentul concursului este disponibil aici

Logo-ul Budureasca este disponibil aici: varianta de culoare albăvarianta de culoare neagră

Schița și dimensiunile sticlei sunt disponibile aici

Producătorii cu care vor face echipă cei cinci finaliști vor fi anunțați pe www.pack-romania.ro începând cu data de 13 martie.

Succes!

Despre Pack Romania

Revista Pack Romania este cel mai nou produs editorial editat de Semantika Publishing , editorul publicațiilor Print Magazin și USIGN. Pack Romania este un concept editorial ce își propune să reunească producători, creatori și clienți finali din piața autohtonă de ambalaje pe o platformă informațională axată pe promovarea inovației și oportunităților reale.