Prețuiesc Design Românesc #2

Prima licitație Prețuiesc Design Românesc în aer liber, la Creative Est: 12 produse adjudecate din 20 licitate

Magazinul concept Dizainăr, alături de casa de licitații GOLDART GHILDUSh, a organizat pe 6 septembrie, la invitația Asociației Oricum, prima licitație de design românesc în aer liber, în cadrul festivalului Creative Est. La evenimentul ce a avut loc la Gradina Botanică din București, în fața unui public exclusiv tânăr, determinat să susțină industriile creative și mai ales designul românesc, s-au licitat 20 de produse unicat sau aparținând unor serii mici, din care s-au adjudecat 12.

Licitația de design de obiect din 6 septembrie continuă campania “Prețuiesc Design Românesc”, demersul Dizainăr de a încuraja designul românesc și de a arăta, unui public cât mai divers, că există și că merită să fie prețuit.

Dizainăr a prezentat la prima ediție Creative Est, în prima sa licitație în aer liber, o selecție de produse românești de design în serii mici sau unicat. Obiectele aflate în licitație au fost semnate de Eldercut, Alis Lalu, Old New Design, De Ceramică, Mihai Stamati, Vlad Eftenie, Alex Gâlmeanu, Cristina Ciobanu, DecoBox, meao, Cai Verzi pe Pereți, Marele Deget Mare, project.Zulu, Upside Down, Gabriel Geller, Viviana Basan, Radu Stănimir, Oana Boboc, Care?Cutare și ArhiDot Design.

Cel mai licitat obiect a fost o fotografie semnată Alex Gâlmeanu, care s-a vândut cu 500 de lei, ajungând de la prețul de pornire (299 lei) la prețul de adjudecare în 6 pași de licitație.

“Licitațiile din cadrul campaniei Prețuiesc Design Românesc pun un steag roșu deasupra obiectelor proiectate și produse în România. Ne bucurăm să vedem că publicul licitațiilor noastre se diversifică și crește, cu fiecare eveniment organizat. Așa ceva poate doar să însemne că facem treabă bună și că designerii pe care îi promovăm sunt din ce în ce mai apreciați.“, Mihnea Ghilduș, designer și fondator Dizainăr.

Cu o serie de produse unicat, prototip, sau capete de serie, Dizainăr continua, în luna octombrie, seria de licitații de design în cadrul licitațiilor casei GOLDART GHILDUSh, aducând designul contemporan românesc mai aproape de lumea artei.

__________________________________________________

Casa de licitații GOLDART GHILDUSh

Casa de licitații GOLDART GHILDUSh există pe piața din România din 2008 și organizează expoziții, licitații, spectacole de teatru si concerte. Echipa GOLDART GHILDUSh susține valoarea culturii românești prin promovarea acesteia în cadrul licitațiilor și evenimentelor pe care le desfășoară.

Casa de licitații GOLDART GHILDUSh, Str. I. L. Caragiale 7 bis

www.goldart.ro

Dizainăr, un laborator de design de produs făcut în România

Dizainăr este un spațiu în care originalitatea și neconvenționalul sunt la ele acasă, un laborator de design românesc, în care cumpărătorul, creatorul și producătorul de obiecte de design își dau mâna pentru realizarea lor. Ceea ce veți găsi la Dizainăr nu este doar cultură urbană în cel mai select mod al ei, nu este doar originalitate și inovație românească ci un adevărat stil de viață de care să vă bucurați.

În showroom (pe strada Puțul cu Plopi nr. 17), cu prilejul organizării unui Pop-Up Shop, la un eveniment local sau la un târg internațional, la Dizainăr își găsesc locul piese de design grafic, design de produs, și o parte din lucrările de artă ale unora dintre cei mai îndrăzneți designeri români.

Dizainăr, Str. Puțul cu Plopi, nr. 17, București (zona Cișmigiu)

www.dizainar.ro & www.facebook.com/dizainar