Colecția. Dizainăr pentru EFdeN

Am lansat oficial, în cadrul târgului de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM 2014 [10-14 septembrie], Colecția. Dizainăr pentru EFdeN. Colecția. Dizainăr pentru EFdeN poate fi comandată din această toamnă și achiziționată exclusiv din magazinul Dizainăr, din str. Puțul cu Plopi, nr. 17.

Povestea Colecției

Cum ne știți, mereu dedicați susținerii designului românesc, e timpul să dezvăluim că am terminat producția unei familii de obiecte, desenate și realizate cu drag, „pentru acasă”. Acasă la cine, vă întrebați? Acasă la finaliștii României de la Versailles, unde a avut loc a treia ediție a Solar Decathlon Europe, cea mai prestigioasă competiție de arhitectură și tehnologii solare integrate. Finalista României la Solar Decathlon Europe, EFdeN, a construit un prototip de casă solară, pe care l-au „încălzi” nu doar cu panouri solare, ci și cu obiecte de mobilier și decorațiuni, fruct al imaginației și optimizării designerilor români. Ei și-au dorit ca pe lângă o serie de sisteme perfect funcționale care să facă să tremure orice inimă de inginer, să atenteze și la inimile mai boeme sau mai așezate, așa că au început să colaboreze cu noi, pentru creația unor piese de mobilier și decorațiuni interioare, făcute cu drag.

Așa s-a născut Colecția. Dizainăr pentru EFdeN, familia de obiecte pentru acasă, din dorința de a avea o casă cu o personalitate încălzită nu doar de un BMS performant și de o seră generoasă, ci și de un fotoliu ochios, un corp de iluminat atârnat ca o lacrimă, niște rafturi improbabil de imponderabile și plante aeriene într-un bol pictat manual cu multă grijă pentru detaliu.

Casă eco, mobilier care respectă natura

Dacă priviți la propunerea EFdeN pentru concurs, dar și dacă priviți cu suficientă atenție de jur împrejur, veți vedea că tendința de întoarcere la natură, la fibrele naturale, la resursele naturale își intră din ce în ce mai mult în drepturi, pentru că noi toți devenim mai conștienți că mediul înconjurător trebuie conservat și respectat cât mai mult cu putință. Conform cu filosofia Dizainăr, procesul de design și optimizarea pe care acesta o presupune sunt cele mai bune soluții atunci când ai de făcut o asemenea schimbare în paradigma ta de „conviețuire” cu produsele tale.

Ne-am îndrăgostit imediat de declarația celor de la EFdeN, care au primit natura înapoi în casă, iar obiectele pe care le-am propus pentru ei, au respectat întocmai această dragoste de natural.

Ca atare, tema pe care am dat-o designerilor, a fost să realizeze produse confortabile, care să respecte cerințele foarte stricte ale concursului Solar Decathlon Europe, folosindu-se de fibre naturale și principii ecologice.

Comunitate și performanță

Pentru noi, una din cele mai mari reușite în acest demers este că am fost un liant eficient și prietenos între designeri, beneficiari și producători. Cu alte cuvinte, am reușit, chiar dacă la un nivel micuț (deocamdată), să facem comunitatea de design să colaboreze așa cum ar trebui s-o facă mereu. Cu o viziune puternică, suficient de motivantă încât din mâna tuturor celor implicați să iasă obiecte de calitate, numai bune pentru reprezentat peste hotare comunitatea de design de produs din România.

Mulțumim designerilor: Marilena Popa | Mădălina Teler | Project Zulu | Ramona Bejan | Rizi Design | Silva Artis și producătorilor: ATIPIC | Ecopor| Inox Style | Overta pentru tot sprijinul și pentru o colaborare frumoasă, pe care sperăm să o repetăm cât de curând.