Ambasadorul Designului Românesc

Pentru prima dată, în mai 2014, se va alege Ambasadorul Designului Românesc

 

Implică-te, spune ce ai de spus, participă, candidează, votează!

Cu ocazia ediției de anul acesta a Romanian Design Week, Dizainăr organizează campania Ambasadorul Designului Românesc. Campania se desfășoară în perioada 12 – 25 mai și urmărește găsirea celei mai potrivite persoane care să reprezinte lumea designului românesc, atât în țară, cât și peste hotare, pe durata unui mandat de 1 an.

Designul românesc este prezent sub diferite forme în multe magazine și galerii care contribuie la promovarea acestuia, iar Dizainăr este un proiect ambițios care încearcă să fie mereu un pas în față și să ridice ștacheta. Cu ocazia acestei campanii, vă propunem să ne deveniți parteneri în încercarea noastră de a aduce designul românesc acolo unde-i este locul, în lumina reflectoarelor. Întocmai ca în politică, dacă publicul direct vizat își va exprima părerile, designul românesc se va dezvolta în direcția dorită de acesta, fiind astfel mai bine reprezentat.

O dată cu responsabilitatea de a asigura o reprezentare corectă și consecventă a tuturor vocilor din scena designului românesc, poziția de Ambasador vine la pachet cu o serie de avantaje pe care le-am pus la cale împreună cu partenerii noștri. În primul rând, deținătorul titlului de Ambasador al Designului Românesc va fi prezent la toate târgurile, expozițiile și festivalurile la care Dizainăr are acces prin intermediul parteneriatelor sale.
În al doilea rând, poziția asigură o vizibilitate care va deveni cu atât mai relevantă și mai puternică, cu cât planurile Ambasadorului pentru designul românesc sunt mai ambițioase.

Mai multe detalii despre înscriere se găsesc la adresa www.ambassadorofdesign.com.

“Un cor sună bine doar dacă armonizezi toate vocile participante, or aceasta înseamnă că fiecare voce trebuie să se afle pe poziția cea mai avantajoasă. Altiștii la altiști, sopranele la soprane, baritonii la locul lor și tot așa. Cam la fel ar trebui să stea lucrurile și în scena designului românesc, fiecare voce acolo unde se aude cel mai bine.

Vocile designerilor deocamdată abia se organizează, iar corul nostru mai are un pic de străbătut până să sune complet armonic. Ne mândrim cu toții cu diversitatea vocilor din design, dar ar fi încă și mai puternice și mai ușor de reținut dacă ar fi mai armonizate. Desigur, această armonizare se realizează exclusiv cu participarea publicului. Din punctul nostru de vedere, ei sunt spațiul public, ei sunt cei care decid că Ambasadorul trebuie să fie capabil să reprezinte nu doar o piață, ci o lume în care a activat, dar ale cărei orizonturi trebuie să le lărgească. De exemplu, dacă Ambasadorul vine din zona designului de produs, trebuie să se adapteze și să înțeleagă rapid și provocările designului grafic și pe cele ale designului de modă sau de interior, ș.a.m.d.

Romanian Design Week ne-a oferit oportunitatea perfectă pentru a iniția această acțiune mai amplă – alegerea Ambasadorul Designului Românesc. Le urăm succes tuturor candidaților!”, Mihnea Ghilduș, fondator Dizainăr

Site Oficial
Pagina de Facebook